Tietosuojakäytännöt, 19.11.2018

Kiitos mielenkiinnostasi sportyfeel.fi -sivuston tietosuojakäytäntöjä kohtaan. Toivomme, että käydessäsi sivustolla voit kokea, että käsittelemme henkilötietosi asiakaslähtöisesti ja luottamuksellisesti. Seuraavassa tietosuojaselosteessa kerromme sinulle henkilötietojen käsittelystä sportyfeel.fi -sivustollamme. Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietojen käsittelyämme ohjaa erityisesti tietosuoja-asetus, mutta myös muu voimassaoleva lainsäädäntö, kuten laki sähköisen viestinnän palveluista (tietoyhteiskuntakaari).

1. Verkkosivuston tietosuoja

Käydessäsi sportyfeel.fi -sivustolla käyttämäsi päätelaitteen ja palvelimemme välillä kulkee tietoa, mahdollisesti myös henkilötietoja. Käsittelemme edellä mainittuja tietoja muun muassa verkkosivujemme optimoimiseksi tai mainosten näyttämiseksi käyttämäsi päätelaitteen selaimessa.

 

2. Verkkosivuillamme käsiteltävät tiedot

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Jokaisesta käynnistäsi sportyfeel.fi -sivustolla tallentuu käyttämäsi päätelaitteen selaimen kautta palvelimellemme seuraavia tietoja:

  • käyttämäsi päätelaitteen IP-osoite,
  • käyntisi ajankohta,
  • ladatun tiedon nimi ja URL,
  • verkkosivu / sovellus, jolta siirryt sivustollemme (viite-URL),
  • tieto käyttämästäsi selaimesta, tarvittaessa käyttämäsi päätelaitteen käyttöjärjestelmästä sekä käyttämästäsi verkko-operaattorista

Tiedot tallentuvat väliaikaisesti niin kutsuttuun lokitiedostoon seuraavia tarkoituksia varten:

  • sujuvan yhteyden muodostamisen takaaminen,
  • verkkosivumme miellyttävän käytön takaaminen,
  • verkkosivun turvallisuuden ja vakauden analysointi.

IP-osoitteesi käsittelyn oikeudellinen peruste on meidän oikeutettu etumme. Oikeutettu etumme perustuu yllä mainittuihin tietojen käsittelyn tarkoituksiin.

Tietojen säilytysaika:

Säilytämme tietoja seitsemän päivän ajan, minkä jälkeen tiedot poistetaan. Paikannustiedot poistetaan poistuessasi sivustoltamme.

 

3. Verkkosivun optimointi käydessäsi sportyfeel.fi -sivustolla

 

3.1. Evästeet - Yleistä tietoa

Käytämme sportyfeel.fi -sivustollamme evästeitä. Evästeet ovat päätelaitteellesi (esimerkiksi kannettava tietokone, tabletti, älypuhelin) verkkosivuillamme vierailun yhteydessä tallennettavia pieniä tiedostoja. Evästeet eivät vahingoita käyttämääsi päätelaitetta, eikä evästeissä ole viruksia, troijalaisia tai muita haittaohjelmia. Evästeisiin tallennetaan tietoa, joka muodostuu kulloinkin käytössä olevan päätelaitteen mukaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saisimme evästeitä käyttämällä suoraan sinua koskevia tietoja. Evästeet voivat olla istuntokohtaisia, jolloin käytämme evästettä tunnistaaksemme, oletko jo käynyt yksittäisillä verkkosivuillamme. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan automaattisesti verkkosivuiltamme poistumisen jälkeen. Lisäksi käytämme verkkosivujemme käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi väliaikaisia evästeitä, jotka tallennetaan tietyksi ajaksi päätelaitteellesi. Kun käyt verkkosivuillamme uudestaan, eväste tunnistaa automaattisesti, että olet jo vieraillut verkkosivuillamme ja mitä olet verkkosivuillamme tehnyt. Evästeiden avulla optimoimme siis verkkosivujamme. Verkkosivujen optimointi toimii sellaisena oikeutettuna etuna, joka perustelee evästeiden avulla kerättävän tiedon käsittelyn.

Käytämme evästeitä myös seurataksemme verkkosivujemme käyttöä tilastollisesti, optimoidaksemme tarjontaamme sekä sisällyttääksemme käyntiisi juuri sinulle räätälöityjä tietoja. Näiden evästeiden avulla tunnistamme automaattisesti, jos olet käynyt verkkosivullamme jo aiemmin. Tietyn ajan jälkeen evästeet poistuvat automaattisesti. Useimmat selaimet sallivat evästeet automaattisesti. Voit kuitenkin määritellä selaimeesi sellaiset asetukset, jotka estävät evästeiden tallentumisen päätelaitteellesi tai jotka kysyvät aina lupaa ennen uuden evästeen tallentamista.

Alla ohjeet yleisimmille selaimille:

Internet Explorer:

  1. Klikkaa Työkalut > Internet-asetukset
  2. Klikkaa Tietosuoja-välilehteä > Asetukset > siirrä liukusäädin yläasentoon estääksesi kaikki evästeet > klikkaa OK

Firefox:

  1. Klikkaa Valikko-painiketta > Asetukset
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus –paneeli ja siirry Historiatiedot-osioon.
  3. Valitse Firefox säilyttää –alasvetovalikosta Valitut historiatiedot.
  4. Ota evästeet pois käytöstä poistamalla valinta kohdasta Sivustot saavat asettaa evästeitä.

Chrome:

  1. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää > Asetukset
  2. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus –kohdasta Sisältöasetukset.
  4. Valitse Evästeet.
  5. Poista käytöstä Salli sivustojen tallentaa ja lukea evästetietoja.

Jos käytät jotain muuta, kuin yllä mainittuja selaimia, käytä niiden Help/Apua-toimintoa ohjeiden löytämiseen.

Evästeiden estäminen voi johtaa siihen, ettet voi käyttää kaikkia verkkosivujemme toimintoja.

Lista sivustollamme käytettävistä evästeistä:

Nimi Tarjoaja Voimassa
PHPSESSID sportyfeel.fi 1 h
_ga sportyfeel.fi 2 vuotta
_gat_UA-66279766-1 sportyfeel.fi 1 min
_gid sportyfeel.fi 24 h
form_key sportyfeel.fi 1 h
mage-cache-sessid sportyfeel.fi 24 h
mage-cache-storage sportyfeel.fi 24 h
mage-cache-storage-section-invalidation sportyfeel.fi 24 h
mage-messages sportyfeel.fi 24 h
mage-translation-file-version sportyfeel.fi Kun selausistunto päättyy
mage-translation-storage sportyfeel.fi Kun selausistunto päättyy
private_content_version sportyfeel.fi 10 vuotta
product_data_storage sportyfeel.fi 24 h
recently_compared_product sportyfeel.fi 24 h
recently_compared_product_previous sportyfeel.fi 24 h
recently_viewed_product sportyfeel.fi 24 h
recently_viewed_product_previous sportyfeel.fi 24 h
searchReport-log sportyfeel.fi Kun selausistunto päättyy
section_data_ids sportyfeel.fi 24 h
user_close_cookie_notice sportyfeel.fi 24 h
smartshipAgentId-PO2103 sportyfeel.fi Kun selausistunto päättyy
smartshipAgentId-PO2103S sportyfeel.fi Kun selausistunto päättyy
smartshipMaxResults sportyfeel.fi Kun selausistunto päättyy
smartshipSearchPostcode sportyfeel.fi Kun selausistunto päättyy
user_allowed_save_cookie sportyfeel.fi 1 vuosi
csrftoken instagram.com 1 vuosi

 

3.2. Google Analytics

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Verkkosivujemme toivotun sisällön ja jatkuvan optimoinnin mahdollistamiseksi käytämme Google Analyticsia, joka on Google Inc.:in (”Google”) verkkoanalyysipalvelu. Käsittelyn perusteena on oikeutettu etu, joka perustuu verkkosivujen toimivuuteen sekä optimointiin. Samalla palvelu luo pesudonymisoituja käyttäjäprofiileja ja käyttää evästeitä. Evästeillä kerätään seuraavat tiedot verkkosivun käytöstä:

  • selaimen tyyppi / selainversio,
  • käytetty käyttöjärjestelmä,
  • viite-URL (edellinen verkkosivu),
  • laitteen host-nimi (IP-osoite),
  • palvelinpyynnön kellonaika.

Käsittelemme yllä mainittuja tietoja verkkosivujemme käytön analysoimiseksi, sähköisten palvelujen kehittämiseksi, verkkosivuaktiviteetteja koskevien raporttien luomiseksi sekä muihin verkkosivun / internetin käyttämiseen liittyvien palveluiden tuottamiseen markkinatutkimuksia ja verkkosivustomme optimoidun sisällön luomista varten. IP-osoitteet anonymisoidaan, joten niitä ei voida yhdistää henkilöön (niin sanottu IP-masking).

Kun saavut ensimmäistä kertaa sportyfeel.fi –sivustolle, kysymme sinulta lupaa sallia evästeiden käyttö, minkä jälkeen analytiikka käynnistyy. Mikäli jatkat sivustolla sallimatta evästeiden käyttöä, seuranta ei käynnisty emmekä saa sinua mahdollisesti hyödyttävää tietoa sivuston optimoimiseksi sekä sisällyttääksemme käyntiisi juuri sinulle räätälöityjä tietoja.

Voit myös estää evästeiden asentamisen selaimesi asetuksista, mutta tällöin verkkosivun kaikki toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä kokonaisuudessaan. Lisäksi voit estää evästeiden avulla kerättyjen ja verkkosivun käyttöön liittyvien tietojen (kuten IP-osoitteesi) keräämisen ja käyttämisen Googlessa lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä selainlisäosan: Browser-Add-on.  Voit myös vaihtoehtona Browser Add on -selainlisäosalle, erityisesti mobiililaitteesi selaimen kautta, estää Google Analyticsia käsittelemästä tietojasi asentamalla selaimeesi Opt-Out -evästeen, joka estää tietojesi käsittelyn sivustollamme kyseisestä hetkestä eteenpäin. Opt-Out -eväste  koskee vain kyseistä selainta ja se asentuu päätelaitteeseesi.  Mikäli poistat evästeet kyseisessä selaimessa, tulee sinun myös asentaa uudelleen Opt-Out -eväste. Lisätietoja Google Analyticsin tietosuojasta löydät Google Analytics:in verkkosivuilla.

Tiedon vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Evästeen keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Google ei yhdistä IP-osoitettasi muihin Googlen tietoihin. Tiedot luovutetaan mahdollisesti myös kolmansille osapuolille, mikäli lainsäädäntö tämän sallii tai mikäli kyse on henkilötietojen käsittelystä toimeksisaajana toimeksiantajan lukuun (eli henkilötietojen käsittelyn ulkoistamisesta).

Tietojen säilytysaika:

IP-osoitteen anonymisoinnin jälkeen tietoja ei voi yhdistää henkilöön. Tilastollisesti käsitellyt tiedot poistetaan Google Analyticsissä 26 kuukauden kuluttua. Google Analyticsin avulla laadittujen raporttien tietoja ei voida yhdistää yksittäisiin henkilöihin.

 

3.3. Re-Targeting

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Saatamme käyttää eri palveluntarjoajien tarjoamia Re-Targeting -toimintamalleja, minkä avulla pystymme kohdentamaan verkkomainontaa juuri sinulle sopivaksi. Tämä tapahtuu evästeiden avulla. Evästeet tallentavat pseudonymisoidussa muodossa tietoa sinua kiinnostaneista aiheista. Toimintamallien avulla evästeet keräävät markkinointitarkoituksiin tietoa verkkokäyttäytymisestäsi, tieto tallentuu anonyymissä muodossa eväste-tekstitiedostoihin käyttämääsi laitteeseen, minkä jälkeen tiedot analysoidaan algoritmin avulla. Tämän seurauksena mainosbannereissa pystytään näyttämään juuri sinulle kohdennettua markkinointia yhteistyökumppaneidemme verkkosivuilla. Emme missään tilanteessa hyödynnä tietoja verkkosivuilla käyvän henkilön tunnistamiseen. Käsiteltävät tiedot eivät siis sisällä suoria henkilötietoja eikä henkilötiedoista luoda käyttäjäprofiilia. Käsittelyperusteena on oikeutettu etu, joka perustuu verkkosivuille upotetun mainonnan optimointiin ja verkkosivujen toimivuuteen. Haluamme mainontaa kohdentamalla varmistua, että käyttämääsi päätelaitteeseen yhdistetään pelkästään sinua oletettavasti kiinnostavaa mainontaa. Epäolennaisen mainonnan välttämisen voidaan siis katsoa olevan niin sinun kuin meidänkin etumme.

Mikäli et kuitenkaan halua kohdennettua bannerimainontaa, voit kieltää tietojen käsittelyn seuraavasti:

  • Klikkaamalla kunkin mainosbannerin kuvaketta pääset palveluntarjoajan verkkosivulle, josta saat lisätietoa Re-Targeting -toimintamalleista sekä toiminnon käytön estämisestä Opt Out -evästeen avulla. Mikäli haluat estää Re-Targeting -toiminnon käytön tallennetaan päätelaitteellesi ns. Opt Out -eväste, joka estää kyseisen palveluntarjoajan mainosbannerin näkymisen jatkossa. Huomioithan, että Opt Out -eväste toimii vain sillä päätelaitteella ja selaimella, jolla se on otettu käyttöön. Mikäli poistat evästeet päätelaitteltasi, Opt Out -eväste täytyy ottaa käyttöön uudelleen.

Huomaathan, että tekemäsi muutokset ovat voimassa vasta kieltohetkestä alkaen.

Tiedon vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Käytämme sivustollamme eri palveluntarjoajien Re-Targeting –toimintamalleja, joissa tietoja käsitellään edellä kuvatun mukaisesti. Lisätietoa edellä mainittujen palveluntarjoajien käyttämistä evästeistä löydät evästlistauksesta.

Tietojen säilytysaika:

Re-Targeting -toimintamalleja varten asennetut evästeet ja niiden tallentama tieto säilytetään evästelistauksessa määritellyn ajanjakson ajan, minkä jälkeen tiedot poistetaan automaattisesti.

 

3.4. Selainkäyttöön perustuva verkkomainonta

Pystyäksemme näyttämään sinulle vain olennaisia mainoksia analysoimme evästeiden avulla pseudonymisoidusti sitä, kuinka käytät sivustoamme.  Näin pystymme välittämään sinulle tietoa juuri sinua oletettavasti kiinnostavista tuotteista ja sisällöistä. Tämä on mahdollista analysoimalla kappaleessa 3 mainittujen palveluntarjoajien avulla, millaisiin tuotteisiin ja sisältöihin olet tutustunut sivustollamme.

 

3.5. Tietojen käytön estäminen / Opt Out -mahdollisuus

Voit estää luvussa 3.3 kuvatun Re-Targeting -toimintamallin käytön niihin liittyvien evästeasetusten kautta käyttämäsi päätelaitteen selaimessa (vrt. myös luku 3.1).  Tämän lisäksi voit myös estää selainkäyttöön perustuvan verkkomainonnan aktivoimalla Opt-Out –evästeen.

 

 

4. Sosiaalisen median palvelut

 

4.1. Upotukset sportyfeel.fi -sivustolla

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Edistääksemme yrityksemme tunnettuutta sivustomme sisältää upotuksia sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin. Henkilötietojen käsittelyperuste on tällöin oikeutetun etumme toteuttaminen markkinoinnin näkökulmasta. Tällöin kukin palveluntarjoaja on vastuussa siitä, että heidän toimintansa on tietosuojaoikeudellisesti asianmukaista.

Tiedot siirtyvät kullekin sosiaalisen median palveluntarjoajalle vasta aktivoinnin jälkeen. Aktivoimasi upotus ottaa tällöin välittömästi yhteyttä käyttämäsi päätelaitteen palvelimen kautta kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan palvelimeen.

Emme pysty vaikuttamaan siihen, mitä ja kuinka sosiaalisen median palveluntarjoajat käsittelevät keräämiään tietoja. Emme myöskään tunne täysin palveluntarjoajien suorittaman tietojenkäsittelyn laajuutta tai tarkoituksia.

Sosiaalisen median palveluntarjoaja tallentaa sinusta keräämänsä tiedot käyttäjäprofiiliksi, jota se hyödyntää mainonnan kohdentamiseen, markkinointitutkimukseen ja / tai verkkosivustonsa ylläpitämiseen. Palveluntarjoaja analysoi tietoa erityisesti toteuttaakseen tarkoituksenmukaista mainontaa (myös niille käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneita käyttäjiä). Voit estää käyttäjäprofiilin luomisen olemalla yhteydessä kuhunkin palveluntarjoajaan. Haluamme upotusten kautta tarjota sinulle mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa sosiaalisen median ja muiden sosiaalisen median käyttäjien kanssa, jotta voimme kehittää tarjontaamme mielenkiintoisemmaksi käyttäjille.

Upotusten kautta siirtyy tietoa myös silloin, vaikket olisikaan palveluntarjoajan palveluun rekisteröitynyt käyttäjä. Mikäli olet kirjautuneena palveluntarjoajan palveluun, ohjautuvat sivustollamme kerätyt tiedot suoraan palvelussa olevalle käyttäjätilillesi. Klikatessasi upotusta ja esimerkiksi linkittäessäsi verkkosivun palveluun, tallentaa palveluntarjoaja tiedon käyttäjätilillesi ja saattaa jakaa tiedon palvelussa oleville kontakteillesi. Suosittelemme, että kirjaudut sosiaalista mediaa käytettyäsi ulos palvelusta, etenkin ennen upotuksen aktivoimista, välttyäksesi sivuston käyttötietojesi automaattiselta yhdistämiseltä käyttäjäprofiiliisi palveluntarjoajan palvelussa.

Tiedon vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Sivustollamme on seuraavien sosiaalisen median palveluntarjoajien upotuksia:

Instagram (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland; lisätietoa tietojen keräämisestä löydät täältä: https://help.instagram.com/519522125107875  Facebookin toiminta täyttää EU-US-Privacy-Shieldin vaatimukset: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.)

Tietojen säilytysaika:

Meillä ei ole tietoa sosiaalisen median palveluntarjoajien käytännöistä käsiteltyjen tietojen poistamiseen liittyen.

 

4.2. Sportyfeel.fi -sivustolle upotetut YouTube-videot

Pystyt katsomaan suoraan sportyfeel.fi -sivustolta YouTube -videoita, jotka on tallennettu http://www.youtube.com -verkkosivulle. Videot ovat laajan tietosuojauksen alaisia, joten tietojasi ei välitetä YouTubelle silloin, kun et katsele videoita. Vasta katsellessasi videota tietosi siirtyvät YouTubelle. YouTube suorittaa  tiedonsiirron, emmekä pysty vaikuttamaan siihen.

Saat lisätietoa YouTuben suorittamasta tietojesi keräämisen ja käsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta palveluntarjoajan tietosuojaa koskevasta osiosta, josta löydät myös lisätietoa oikeuksistasi rekisteröitynä sekä yksityisyytesi suojaamiseen liittyvistä asetuksista. Palveluntarjoajan osoite on:  Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway. Mountain View, CA 94043, USA; Tietoa Youtuben tietosuojakäytännöistä löydät täältä: https://policies.google.com/privacy?hl=fi.

 

4.3. Tietosuoja Lidl Suomen sosiaalisen median sivustoilla

Rekisterinpitoa koskevat yleiset tiedot

Toimimme seuraavilla sivustoilla rekisterinpitäjänä:

- Twitter: https://www.twitter.com/LidlSuomi

- Facebook: https://www.facebook.com/lidlsuomi

- YouTube: https://www.youtube.com/lidlsuomi

- Instagram: https://www.instagram.com/lidlsuomi ja https://www.instagram.com/sportyfeel

- Linkedin: https://www.linkedin.com/company/lidl-finland

Yhteystietomme löydät täältä .

Meidän lisäksemme myös sosiaalisen median alustan ylläpitäjä (esimerkiksi Facebook, YouTube) toimii rekisterinpitäjänä. Voimme vaikuttaa sosiaalisen median alustan ylläpitäjän suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn vain rajallisesti, eikä meillä ole aina yksityiskohtaista tietoa siitä, kuinka sosiaalisen median alustan ylläpitäjä käsittelee henkilötietoja tarjoamallaan alustalla.

Kuinka käsittelemme henkilötietojasi?

Sosiaalisen median sivustolla antamasi tiedot, kuten kommentit, videot, kuvat, tykkäykset ja julkiset postauksesi julkaistaan sosiaalisen median alustalla. Emme käytä tai muutoin käsittele antamiasi tietoja muihin tarkoituksiin. Mikäli on tarpeellista, niin voimme poistaa sivustolta sisältöjä. Voimme jakaa sisältöäsi sivustoillamme, mikäli tämä on alustalla teknisesti mahdollista, ja voimme myös kommunikoida sosiaalisen median alustalla kanssasi. Henkilötietojesi käsittelyperusteena on viestinnällisiin tarkoituksiin liittyvä oikeutettu etumme.

Mikäli haluat vastustaa sellaista henkilötietojesi käsittelyä, johon voimme vaikuttaa, voit ottaa meihin yhteyttä. Yhteystietomme löydät yllä mainitusta linkistä.

Mikäli esität meille pyyntöjä tai kysymyksiä sosiaalisen median alustalla, pyydämme sinua huomioimaan, ettei viestintä ole tällöin luottamuksellista. Tapauskohtaisesti voimme vastatessamme sinulle hyödyntää jotain muuta, luottamuksellista viestintäkanavaa. Myös sinulla on aina mahdollisuus ottaa meihin luottamuksellisesti yhteyttä. Yhteystietomme löydät yllä mainitusta linkistä.

Niissä tapauksissa, kun meillä on mahdollisuus vaikuttaa sosiaalisen median alustan tietosuojaan, niin luomme sosiaalisen median sivustomme mahdollisimman lainmukaiseksi. Emme käsittele demografisia tietoja, paikkatietoja tai kiinnostusta ja käyttäytymistä ilmaisevia tietoja mainonnan kohderyhmien määrittelemiseen, vaikka sosiaalisen median sivuston ylläpitäjä voi antaa meille nämä tiedot. Emme voi vaikuttaa sosiaalisen median alustan ylläpitäjän meille käyttöön antamiin tilastotietoihin, emmekä voi myöskään poistaa niitä käytöstä. Huolehdimme kuitenkin siitä, ettemme ota käyttöömme mahdollisia muita tilastotietoja.

Sosiaalisen median alustan ylläpitäjän suorittama henkilötietojen käsittely

Sosiaalisen median alustan ylläpitäjä hyödyntää sivustollaan käyttäjän seurantametodeja. Seuranta on mahdollista riippumatta siitä, oletko rekisteröitynyt käyttäjä tai oletko kirjautunut sosiaalisen median palveluun. Kuten olemme jo maininneet, emme pysty vaikuttamaan sivustolla käytettyihin seurantametodeihin. Emme pysty esimerkiksi myöskään poistamaan niitä käytöstä.

Huomioithan, ettei ole poissuljettua, etteikö sosiaalisen median alustan ylläpitäjä hyödyntäisi profiilitietojasi ja käyttäytymistä koskevia tietojasi esimerkiksi tapojasi, henkilökohtaisia suhteitasi tai kiinnostuksen kohteitasi koskeviin analyysitarkoituksiin. Emme pysty vaikuttamaan tällaiseen sosiaalisen median alustan ylläpitäjän suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn.

Lisätietoja sosiaalisen median alustan ylläpitäjän suorittamasta henkilötietojen käsittelystä ja mahdollisuudestasi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä saat seuraavista osoitteista:

- Twitter: https://twitter.com/en/privacy

- Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation

- YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=fi&gl=fi

- Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875

 

5. EU:n ulkopuoliset vastaanottajat

Lukuun ottamatta kohdissa 3.2 ja 5 kuvailtua henkilötietojen käsittelyä emme luovuta tietojasi vastaanottajille, joiden toimipaikka on Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella. Kohdassa 3.2 mainittu tietojen käsittely koskee tietojen siirtoa Googlen palvelimille, jotka sijaitsevat osittain Yhdysvalloissa. Tietojen siirto tehdään niin sanotun Privacy Shield:in periaatteiden mukaisesti sekä hyödyntäen EU:n komission mallisopimuslausekkeita. Sekä palveluntarjoaja Google Inc:n, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, että muiden kappaleessa 5 mainittujen palveluntarjoajien toiminta täyttää EU-U.S. Privacy Shieldin vaatimukset.

 

6. Linkit toisille internet-sivustoille

Sportyfeel.fi -sivustolla on linkkejä myös toisille verkkosivustoille. Näissä tietosuojaperiaatteissa esiin tuodut tietosuojaan liittyvät käytännöt ja periaatteet ovat voimassa vain Lidlin hallinnoimilla nettisivuilla. Tutustuthan siis käyttämiesi sivujen omiin tietosuojaperiaatteisiin.

 

7. Oikeutesi

Sinulla on oikeus tarkistaa Verkkokaupan asiakasrekisteriin tallennetut sinua koskevat henkilötiedot ja oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua. Sinulla voi myös tietyissä tilanteissa olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojesi poistamista Verkkokaupan asiakasrekisteristä, niiden siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle tai käsittelyn rajoittamista. Mikäli henkilötietojesi käsittelyperuste on suostumus, on sinulla oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suorittamamme henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä voit ottaa yhteyttä Lidlin laki- ja riskienhallintaosastoon laittamalla sähköpostin osoitteeseen tietoturva@lidl.fi tai soittamalla numeroon 09 234561.

Jos haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, voit ottaa yhteyttä Lidl Suomen asiakaspalveluun jättämällä viestin osoitteesssa https://www.lidl.fi/fi/ota-yhteytta.htm tai postitse osoitteeseen Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö/Sportyfeel-verkkokauppa, Niittymäentie 7, 02200 ESPOO.

 

8. Yhteystiedot henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa

 

8.1. Yhteyshenkilösi kysymyksissä, jotka liittyvät sportyfeel.fi -sivustoomme tai oikeuksiisi rekisteröitynä

Jos sinulla on kysyttävää sportyfeel.fi -sivustostamme tai haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, ota yhteys puhelimitse Lidl Suomen asiakaspalveluun numeroon 0800-05435 tai alla olevan linkin kautta: https://www.lidl.fi/fi/ota-yhteytta.htm

 

8.2. Yhteyshenkilösi tietosuojaan liittyvissä asioissa

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa yhteyttä Lidlin laki- ja riskienhallintaosastoon. Yhteystiedot löydät kohdasta 9 ”Rekisterinpitäjän yhteystiedot”.

 

8.3. Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että rikomme sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä soveltuvaa lainsäädäntöä. Suomessa toimivaltainen tietosuojan valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutettu.

 

9. Rekisterinpitäjän yhteystiedot

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö
Niittymäentie 7 / PL 500
02200 Espoo
tietoturva@lidl.fi
puh. 09 234561

 

Verkkokaupan asiakasrekisterin tietosuojaseloste, 19.11.2018

1. Yksityisyytesi suojaaminen

Asiakkaiden yksityisyydensuoja on meille tärkeää. Verkkokaupan ylläpitäjänä Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö ("Lidl") sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä. Käsittelemme keräämiämme sinua koskevia tietoja tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen periaatteiden mukaisesti.

Mikäli sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit olla yhteydessä meihin alta kohdasta 8 löytyvien yhteystietojen mukaisesti.

 

2. Rekisterinpitoa koskevat yleiset tiedot

Henkilörekisterin nimi on Lidlin Verkkokaupan asiakasrekisteri ("Verkkokaupan asiakasrekisteri").

Rekisterinpitäjänä toimii Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö Niittymäentie 7, 02200 ESPOO.

Yhteyshenkilöä rekisteriä koskevissa asioissa voit tiedustella puhelimitse 09 234561.

 

3. Rekisterin tietosisältö ja tietolähteet

 

3.1. Asiakastilin luomisen ja käyttämisen yhteydessä käsittelemämme henkilötiedot

Voit luoda Sportyfeel-verkkokauppaan itsellesi asiakastilin. Asiakastilin luominen edellyttää etunimesi, sukunimesi ja sähköpostiosoitteesi antamista verkkokaupan kirjautumissivustolla. Asiakastilin luomiseksi tarvittavat tiedot annettuasi saat Sportyfeel-verkkokaupasta vahvistuslinkin sähköpostiisi. Vahvistettuasi sähköpostiosoitteesi sinulle luodaan asiakastili verkkokauppaan. Asiakastilin luomisen jälkeen sinulla on mahdollisuus tallentaa asiakastilillesi osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Käytössäsi on myös tuotteita koskeva toivelista sekä mahdollisuus tehdä verkkokaupassa tuotearvosteluita. Asiakastilin luominen ei ole välttämätöntä verkkokaupassa asioimiseksi ja tilausten tekemiseksi, vaan tuotteiden tilaaminen on mahdollista anonyymisti ns. vieraana tämän tietosuojaselosteen kohdassa 3.2 kuvatulla tavalla. Asiakastilin luominen ei myöskään edellytä tilausten tekemistä verkkokaupassa.

Mikäli teet Sportyfeel-verkkokaupassa tilauksia asiakastiliäsi käyttäen, tallentuu asiakastilillesi myös tilaushistoriasi. Tilaushistoriassa näkyy tekemiesi tilausten sisältö ja tilauksen status.

 

3.2. Tilaamisen (osto- ja maksutapahtumat) yhteydessä käsittelemämme henkilötiedot

Tuotteiden tilaaminen Sportyfeel-verkkokaupassa on mahdollista asiakastiliä käyttäen tai anonyymisti, ns. vieraana. Mikäli teet Sportyfeel-verkkokaupassa tilauksen käyttäen asiakastiliä, tallennetaan tilausta koskevat tiedot asiakastilillesi. Jos taas teet Sportyfeel-verkkokaupassa tilauksen asiakastiliä käyttämättä, et pääse tarkastelemaan tilaushistoriaasi ja sen sisältöä myöhemmin. Yksittäisen tilauksen tekemistä varten käsittelemme seuraavia tietoja : etunimi, sukunimi, mahdollinen yrityksen nimi, osoitetiedot, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Yksittäistä tilausta varten antamasi tarpeelliset tiedot tallennetaan verkkokaupan järjestelmään tilauksesi toteuttamista varten ja kyseiset tiedot näkyvät meille . Niiden lisäksi yksittäisestä tilaustapahtumasta tallentuu verkkokaupan järjestelmään IP-osoite ja onnistuneen maksutapahtuman viitenumero (transaction id).

 

3.3. Varastosaatavuusilmoituksen yhteydessä käsittelemämme henkilötiedot

Mikäli tiettyä tuotetta ei ole varastossa, voit tilata siitä varastosaatavuusilmoituksen. Tällöin saat meiltä ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuote on jälleen tilattavissa. Varastosaatavuusilmoitusta varten tarvittava tieto on sähköpostiosoitteesi.

 

3.4. Yhteenveto verkkokaupan asiakasrekisterin sisältämistä tiedoista

Verkkokaupan asiakasrekisteri käsittää siis seuraavat tiedot:

- Etunimesi ja sukunimesi
- Mahdollinen yrityksen nimi
- Yhteystietosi (osoitetiedot, sähköpostiosoite, puhelinnumero)
- Asiakastilille sisäänkirjautuneena tekemiesi tilausten tilaushistoria (mm. tuotetiedot, tilausten statukset, lähetetyt sähköpostiviestit, tilausta koskevien maksujen viitetiedot, valitut toimitustavat ja –paikat, IP-osoite )
- Tieto asiakastilille sisäänkirjautuneena antamistasi tuotearvosteluista (tuotearvosteluiden jättäminen on mahdollista myös nimimerkillä , jolloin nimimerkki tallentuu asiakastilille)
- Tuotteita koskeva toivelistasi
- Tieto siitä, oletko vahvistanut asiakastilisi luomisen yhteydessä antamasi sähköpostiosoitteen, milloin asiakastilisi on luotu, milloin viimeisin sisäänkirjautuminen asiakastilille on tapahtunut , onko käyttäjätilisi lukittu, asiakasryhmäsi
- Tilaamasi varastosaatavuusilmoitukset

 

3.5. Yhteydenottopyyntö asiakaspalveluun

Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokauppaan tai verkkokaupan asiointitapahtumaasi liittyen, voit olla yhteydessä Lidl Suomen asiakaspalveluun sähköisen yhteydenottolomakkeen avulla tai soittamalla numeroon 0800-05435 (avoinna arkisin klo 09-19). Asiakaspalvelumme käsittelee tällöin yhteydenotossa antamiasi ja edellä tämän selosteen 3.4. mainittuja tarpeellisia henkilötietojasi yhteydenottosi asianmukaiseksi käsittelemiseksi. Lidlin asiakaspalvelun tietosuojaselosteen löydät täältä.

 

4. Tietojen käyttötarkoitus ja oikeudellinen peruste

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen sisältäen toimeenpanemasi osto- ja maksutapahtumien toteuttamisen, tilauksen toimittamisen ja yhteydenottojesi käsittelemisen, Verkkokaupan asiakasrekisterin ylläpitämisen, markkinointitoimenpiteet ( kuten uusista tuotteista, eduista tai palveluista tiedottaminen) sekä Lidlin sähköisen liiketoiminnan kehittäminen .

Henkilötietojesi käsittelyn perusteena on sopimuksen täytäntöönpano tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden suorittaminen sekä Lidlin oikeutettu etu, joka perustuu sinun ja Lidlin väliseen asiakassuhteeseen, Lidlin lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen (esimerkiksi kirjanpitolainsäädännöstä tulevat velvoitteet) sekä mahdollisesti henkilötietojesi käsittelyyn antamasi suostumus (suoramarkkinointitoimenpiteet).

Henkilötietojesi käsittely voi olla poikkeustapauksessa tarpeellista myös elintärkeän etusi suojaamiseksi, kuten vakavissa tuoteturvallisuuteen liittyvissä epäilyssä.

 

5. Tietojen luovutukset ja siirrot

Siirrämme henkilötietoja toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleville alihankkijoillemme ja palveluntarjoajillemme, esimerkiksi Postille tilauksesi toteuttamiseksi ja toimittamiseksi sinulle. Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietojasi. Luovutamme henkilötietosi maksunvälitystä tarjoaville yhteistyökumppaneillemme verkkokaupassa suorittamasi tilaamisen yhteydessä maksutapahtumasi toteuttamiseksi. Henkilötietojasi luovutetaan lähtökohtaisesti vain meidän ja sinun välisen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi tai nimenomaisella suostumuksellasi taikka konsernin sisäisesti tietosuojalainsäädännön edellyttämillä perusteilla taikka viranomaisille (kuten veroviranomaisille) silloin, kun tietojen luovuttamisesta on erikseen säädetty.

Emme lähtökohtaisesti luovuta tai siirrä Verkkokaupan asiakasrekisterin tietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista esimerkiksi silloin, kun palveluntarjoajamme sijaitsee EU- tai ETA-alueen ulkopuolella, noudatetaan siirrossa tiukasti tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

 

6. Rekisterin suojaaminen ja tietojen käsittelyn periaatteet

Noudatamme hyvää tiedonhallintatapaa sekä tietosuojalainsäädännön mukaista huolellisuus- ja suojaamisvelvoitetta, ja pyrimme kaikin kohtuullisin tavoin varmistamaan, ettei yksityisyydensuojaasi loukata missään henkilötietojen käsittelyn vaiheessa.

Lidl ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvat mahdolliset palveluntarjoajamme toteutettavat tarpeelliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä.

Henkilötietoihin on pääsy vain niillä erikseen oikeutetuilla työntekijöillä, joiden on työtehtäviensä perusteella tarpeellista käsitellä henkilötietoja. Verkkokaupan asiakasrekisteri ja siihen tallennetut tiedot on suojattu muun muassa rajatuin käyttöoikeuksin ja salasanoin, jotka ovat ainoastaan kyseisen järjestelmän käyttäjiksi valtuutettujen henkilöiden hallussa.

 

7. Henkilötietojen säilyttäminen

Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin on tarpeellista henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta.
Asiakastilejä säilytetään kaksi vuotta viimeisestä sisäänkirjautumisestasi Sportyfeel-verkkokauppaan, jonka jälkeen asiakastili poistetaan . Säilytämme kuitenkin kirjanpitolainsäädännön edellyttämiä tositteita sen tilikauden ajan, jolloin tilauksen maksutapahtuma on suoritettu, ja tätä tilikautta seuraavat kuusi vuotta.
Palveluntarjoajamme Posti säilyttää tilauksesi toimittamiseen tarpeellisia henkilötietoja (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti) järjestelmässään sen tilikauden ajan, jolloin tilaus on tehty, ja tämän jälkeen kolme vuotta.

Tietojen säilytysaika voi vaihdella tietoryhmittäin ja Lidlillä voi olla lainsäädännön perusteella velvollisuus säilyttää joitakin tietoja, mistä johtuen tarkat poistoajat ja poistamiskäytännöt vaihtelevat. Vanhentuneet ja tarpeettomat henkilötiedot pyritään kuitenkin aina poistamaan ilman aiheetonta viivytystä.

 

8. Oikeutesi

Sinulla on oikeus tarkistaa Verkkokaupan asiakasrekisteriin tallennetut sinua koskevat henkilötiedot ja oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua. Sinulla voi myös tietyissä tilanteissa olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojesi poistamista Verkkokaupan asiakasrekisteristä, niiden siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle tai käsittelyn rajoittamista. Mikäli henkilötietojesi käsittelyperuste on suostumus, on sinulla oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suorittamamme henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä voit ottaa yhteyttä Lidlin laki- ja riskienhallintaosastoon laittamalla sähköpostin osoitteeseen tietoturva@lidl.fi tai soittamalla numeroon 09 234561.

Jos haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, voit ottaa yhteyttä Lidl Suomen asiakaspalveluun sähköisellä yhteydenottolomakkeella tai postitse osoitteeseen Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö/Sportyfeel-verkkokauppa, Niittymäentie 7, 02200 ESPOO.